Mm

YSTÄVYYS

Tänään mietin sitä, kuinka tärkeitä ystävät ovat. Mitä ne antavat arkeemme ja juhlaamme? Millaisia ystäviä kannattaa pitää ystävinä, ketkä ovat niitä oikeita? Millainen on todellinen ystävä?

Ilman ystäviä elämä olisi tyhjää. Ei olisi ketään kenen kanssa voisi jutella ja jakaa ajatuksia. Lähteä ulos lenkille tai kahvilaan kahville. Soittaa hädän tai ilon hetkellä. Kysyä mielipidettä asiasta, kun itse ei oikein tiedä mitä ajatella. Juhlat ilman ystäviä, eivät olisi juhlat, koska ei olisi ympärillä muita kenen kanssa  iloita. Millaisia ystäviä kannattaa ystäväpiirissään pitää? Ystävyyshän on molemminpuolista. Ei sellaista, että toinen vain antaa ja toinen ottaa.

Nykymaailmassa monet ovat kiireisiä ja ystävyyssuhteet saattavat jäädä heikolle hoidolle. Helposti käy niin, että toinen on aina se, joka ottaa yhteyttä ja kiireisen elämän  pyörteissä ei aina edes ehdi vastaamaan puheluun tai viestiin. Kuinkahan kauan se toinen viitsii yksipuolisesti sitä ystävyyttä ylläpitää? Mitä sitten, kun tarvitseekin sitä ystävää, mutta on laiminlyönyt yhteistä ystävyyttä? Onko ystävä enää saatavilla vai muuttanut sinut toisen luokan ystäväksi kohdellen sinua  välinpitämättömästi. Todellinen ystävyys on ystävyyttä kaikenlaisissa elämäntilanteissa, myös kiireisen elämän keskellä. Toki on ymmärrettävää, että elämän hektisimpinä aikoina vauva-arjessa, opiskelujen alettua, yrittäjäksi ryhdyttyä jne voi mennä hetki, että ei todellakaan ehdi. Nämä eivät kuitenkaan voi olla syitä, että et näe ystävääsi puoleen vuoteen tai vuoteen. Sillä toisella kun ei ehkä ole niin kiire elämässään juuri silloin.

Oletko huomaamatta laiminlyönyt ystävääsi? Olisiko ryhtiliikkeen aika? Todellinen ystävä pitää sinua tärkeänä ja haluaa myös osoittaa sen olemalla vastavuoroinen ja pitämällä yhteyttä. Monella  on ystävänä myös eläin, se maailman aidoin todellinen ystävä. Ystävä, joka iloitsee aina sinut nähdessään, luottaa sinuun ja tietää sinun aidosti rakastavan. Osoittaa kiintymystä ja halua olla lähelläsi. Eläinten tiedetään lisäävän hyvää oloa, rauhoittavan, laskevan stressiä ja verenpainetta. Lisäävän mahdollisesti liikuntaa arkeesi ja saavan sinut tuntemaan itsesi tärkeäksi. Muistathan pitää hyvää huolta ystävyyssuhteistasi järjestäen niille aikaa kalenteriisi. Ja eläinten kohdalla erityishyvää huolta, koska sinun toimintasi vaikuttaa siihen kuinka onnellista elämää paras ja uskollisin ystäväsi elää.

Mielen matkalla

Y-tunnus: 3226380-9
Pariisinkatu 4B 33
00560 HELSINKI
+358 44 243 5384
mielenmatkalla@gmail.com
Aukioloajat:
ma-to
10-20
pe-la
10-18
su
12-18
yrittäjänaiset logocoaching-yhdistyksen jäsenbannericoaching-yhdistyksen hakubannericoaching-yhdistyksen eettisten ohjeiden banneri